Beskrivning av tryckavlopp och avloppspumpen

Klicka här

 

Vad är det nu som gäller när avloppsledningen närmar sig mitt hus?

Vi sätter en brunn med pump din tomt nära det går din tomtgräns.

Den ska ner ca 2,6 m i marken.  Går det inte att hitta ett ställe där det går att komma ner djupet som behövs får vi sätta en kortare brunn med eluppvärmning. Den blir dyrare.

Därifrån ska ditt/dina avfallsrör  med självfall från huset kopplas till denna brunnen. Även elledning för pump och alarm ska dras från huset till brunnen. Ingrävning liksom rörmokare och elektriker anvisar vi men du får räkningen och kan ROT-avdrag detta! Skulle du vilja ha brunnen längre in från tomtgräns får du betala detta själv till en kostnad av  195:-/m. Detta debiterar föreningen dig.

Djups gräv kan gräva fram till ditt hus (timpris). Skulle de vara förhindrade eller ha ont om tid kommer de anvisa andra grävare som  har utbildning för detta.

Vad beträffar rör och el återkommer vi.

Du kan redan nu fundera var du kan ha brunnen. Har du andra ledningar och ex jordvärme är det viktigt att det är rätt utsatt det kan bli kostsamt att gräva sönder.

Utsättning via Ledningskollen sköter Djups om. Det är viktigt att utsättningarna inte blir gjorda FÖR tidigt, hinner markeringarna försvinna.

Prata med Albin Djups Entreprenad, när grävningen börjar närma sig, kan han ge råd om utsättningen tomten.

Vi vill påminna om att vi är en förening för att hjälpas åt att åstadkomma det bästa vi kan för oss själva och vår bygd. Det innebär också att vi vill att du ställer upp mycket du kan och förmår vad beträffar ledningsbyggandet din egen tomt.

Vi hör av oss när vi närmar oss din fastighet!